Rokersruimte UMCG

De rokersruimte is ontstaan naar aanleiding van overlast bij de entree’s. Op basis van onderling respect een goede oplossing te bieden is er gekozen voor een pilot: ‘een niet te ver gelegen duidelijke rokersplek, beschut tegen wind en regen. Het is gesitueerd aan de westzijde ven het terrein, vlakbij één van de entree’s van het ziekenhuiscomplex. De ruimte is aantrekkelijk (ook voor niet-rokers), is zichtbaar bij het verlaten van de zij-entree en heeft verschillende zones waarin je, als roker, in meer of mindere mate zichtbaar bent.

Het geprefabriceerde object is opgebouwd in cortenstaal ‘uit één stuk’. De platen zijn zo gebogen dat een vloer, wand en dak worden gevormd. Daarnaast zijn incisies gemaakt, waarvan de delen zijn omgeslagen voor het maken van zit-, sta-, en hangplekken. De zitelementen zijn voorzien van houten delen. De openingen in vloer, wand en dak zorgen voor doorkijkjes en lichttoetreding en zijn voorzien van asbaktegels of groenvoorzieningen.

  • Locatie: Groningen
  • Jaar: 2016
  • Type: –
  • Opdrachtgever: UMCG