Castellum in korte film

De glazen draagconstructie van het Romeinse schip “De Meern” is te zien in een korte film van ABT, Re-think glass architecture. ABT is als constructeur o.a. betrokken bij de realisatie van de glazen schijven waarop het schip tentoongesteld wordt. Een aantal bijzondere ‘glas’ projecten worden in deze film getoond.

Rabobank Assen Noord Drenthe heropend!

Na een grondige renovatie van het interieur is de Rabobank Assen en Noord Drenthe afgelopen weekend heropend. De bankhal biedt nu een open en warm welkom, heldere spreekkamers en transparantie naar de achtergelegen werkruimte.

Meer lezen

Castellum Hoge Woerd geopend!

Het Castellum Hoge Woerd is open voor publiek. Kijk nu naar de foto’s van de opening en lees de artikelen in verschillende magazines en websites. 

Meer lezen

Brede school Westereen opgeleverd

De bouw van de Brede school in Westereen, geboortegrond van één van de vennoten, is opgeleverd. Naast twee scholen, biedt het gebouw ruimte aan een kinderopvang, peuterspeelzaal, tienerruimte en de sporthal. Bekijk hier het project:

Meer lezen

Welkom op de nieuwe website van SKETS

De website van SKETS is vanaf nu volledig vernieuwd. Het werd hoog tijd voor een moderne website met meer beeld, duidelijkere tekst en een uiterlijk dat past bij onze stijl en onze manier van werken. De site biedt meer informatie over onze studio en ons team, een volledig nieuw projectenoverzicht en een blog-achtig nieuwsoverzicht, zodat we beter kunnen laten zien wat SKETS bezighoudt.

We vonden we het daarbij van groot belang dat de site bruikbaar zou zijn op veel apparaten. De website is daarom volledig ‘responsive’, wat betekent dat hij zich automatisch voegt naar het apparaat waarmee u de site bezoekt. Daarmee is de site (wat ons betreft) net zo mooi en bruikbaar op een pc als op een ipad, op een laptop of op uw smartphone. U kunt dit op een pc of laptop gemakkelijk testen door uw browservenster te vergroten of te verkleinen.

We hebben ons best gedaan de overgang van oud naar nieuw zo zorgvuldig mogelijk plaats te laten vinden. Mocht u niettemin problemen ondervinden of fouten tegenkomen, vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat erg graag. U kunt contact met ons opnemen via studio@skets.nl

De Meern 1 terug in Leidsche Rijn

Op 11 maart kwam het schip De Meern 1 na dertien jaar weer terug naar Leidsche Rijn. Honderden mensen zagen hoe het schip van een trailer werd getakeld en het museum in het nieuwe Castellum Hoge Woerd in werd geschoven.

Meer lezen

De Meern 1 gaat naar Hengelo

Van de Gemeente Utrecht en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft SKETS de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de wijze waarop het 2000 jaar oude Romeinse schip de Meern 1 in Utrecht wordt tentoongesteld.

Meer lezen

Castellum Herrijst

De bouw van Castellum de Hoge Woerd in de Utrechtse wijk Leidse Rijn is begonnen! Op de precieze plek waar zo’n 2.000 jaar geleden een Romeins fort (‘castellum’) was gelegen, heeft SKETS een complex ontworpen waar bezoekers van alles zullen kunnen beleven.

Meer lezen

Officiële opening Brede School Hijken

De Brede School in Hijken is officieel geopend. De nieuwe Multifunctionele Accomodatie huisvest de basisschool, het dorpshuis, de peuterspeelzaal en de jeugdsoos van het Drentse dorp.

Meer lezen

Video: Bouw van Castellum vanuit de lucht

De bouw van het Castellum van boven! De contouren zijn al goed zichtbaar. De uitsparing in de fundering van het paviljoen is de plek waar eind 2014 het Romeinse Schip De Meern I (25 meter lang) zal worden ingepast in het gebouw.

Meer lezen

Bouwstart Brede School Westereen

De bouw van de Brede school in Westereen, ontworpen door oud-Westereender Janpiet Nicolai, is begonnen. Naast twee scholen, zal het gebouw ruimte bieden aan een kinderopvang, peuterspeelzaal, tienerruimte en de sporthal. Bekijk hier de bouwfoto’s:

Meer lezen