Castellum in korte film

De glazen draagconstructie van het Romeinse schip “De Meern” is te zien in een korte film van ABT, Re-think glass architecture. ABT is als constructeur o.a. betrokken bij de realisatie van de glazen schijven waarop het schip tentoongesteld wordt. Een aantal bijzondere ‘glas’ projecten worden in deze film getoond.

Rabobank Assen Noord Drenthe heropend!

Na een grondige renovatie van het interieur is de Rabobank Assen en Noord Drenthe afgelopen weekend heropend. De bankhal biedt nu een open en warm welkom, heldere spreekkamers en transparantie naar de achtergelegen werkruimte.

Meer lezen

Castellum Hoge Woerd geopend!

Het Castellum Hoge Woerd is open voor publiek. Kijk nu naar de foto’s van de opening en lees de artikelen in verschillende magazines en websites. 

Meer lezen

Brede school Westereen opgeleverd

De bouw van de Brede school in Westereen, geboortegrond van één van de vennoten, is opgeleverd. Naast twee scholen, biedt het gebouw ruimte aan een kinderopvang, peuterspeelzaal, tienerruimte en de sporthal. Bekijk hier het project:

Meer lezen

De Meern 1 terug in Leidsche Rijn

Op 11 maart kwam het schip De Meern 1 na dertien jaar weer terug naar Leidsche Rijn. Honderden mensen zagen hoe het schip van een trailer werd getakeld en het museum in het nieuwe Castellum Hoge Woerd in werd geschoven.

Meer lezen

De Meern 1 gaat naar Hengelo

Van de Gemeente Utrecht en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft SKETS de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de wijze waarop het 2000 jaar oude Romeinse schip de Meern 1 in Utrecht wordt tentoongesteld.

Meer lezen

Castellum Herrijst

De bouw van Castellum de Hoge Woerd in de Utrechtse wijk Leidse Rijn is begonnen! Op de precieze plek waar zo’n 2.000 jaar geleden een Romeins fort (‘castellum’) was gelegen, heeft SKETS een complex ontworpen waar bezoekers van alles zullen kunnen beleven.

Meer lezen

Officiële opening Brede School Hijken

De Brede School in Hijken is officieel geopend. De nieuwe Multifunctionele Accomodatie huisvest de basisschool, het dorpshuis, de peuterspeelzaal en de jeugdsoos van het Drentse dorp.

Meer lezen

Video: Bouw van Castellum vanuit de lucht

De bouw van het Castellum van boven! De contouren zijn al goed zichtbaar. De uitsparing in de fundering van het paviljoen is de plek waar eind 2014 het Romeinse Schip De Meern I (25 meter lang) zal worden ingepast in het gebouw.

Meer lezen

Bouwstart Brede School Westereen

De bouw van de Brede school in Westereen, ontworpen door oud-Westereender Janpiet Nicolai, is begonnen. Naast twee scholen, zal het gebouw ruimte bieden aan een kinderopvang, peuterspeelzaal, tienerruimte en de sporthal. Bekijk hier de bouwfoto’s:

Meer lezen