Nieuws

Castellum in korte film

De glazen draagconstructie van het Romeinse schip “De Meern” is te zien in een korte film van ABT, Re-think glass architecture. ABT is als constructeur o.a. betrokken bij de realisatie van de glazen schijven waarop het schip tentoongesteld wordt. Een aantal bijzondere ‘glas’ projecten worden in deze film getoond.

Rabobank Assen Noord Drenthe heropend!

Na een grondige renovatie van het interieur is de Rabobank Assen en Noord Drenthe afgelopen weekend heropend. De bankhal biedt nu een open en warm welkom, heldere spreekkamers en transparantie naar de achtergelegen werkruimte.

Meer lezen

Castellum Hoge Woerd geopend!

Het Castellum Hoge Woerd is open voor publiek. Kijk nu naar de foto’s van de opening en lees de artikelen in verschillende magazines en websites. 

Meer lezen

Brede school Westereen opgeleverd

De bouw van de Brede school in Westereen, geboortegrond van één van de vennoten, is opgeleverd. Naast twee scholen, biedt het gebouw ruimte aan een kinderopvang, peuterspeelzaal, tienerruimte en de sporthal. Bekijk hier het project:

Meer lezen

De Meern 1 terug in Leidsche Rijn

Op 11 maart kwam het schip De Meern 1 na dertien jaar weer terug naar Leidsche Rijn. Honderden mensen zagen hoe het schip van een trailer werd getakeld en het museum in het nieuwe Castellum Hoge Woerd in werd geschoven.

Meer lezen

De Meern 1 gaat naar Hengelo

Van de Gemeente Utrecht en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft SKETS de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de wijze waarop het 2000 jaar oude Romeinse schip de Meern 1 in Utrecht wordt tentoongesteld.

Meer lezen

SKETS

architectuurstudio

STUDIOPROFIEL

SKETS architectuurstudio werkt al meer dan 20 jaar vanuit Groningen en Amsterdam aan vernieuwende ideeën over architectuur, interieurarchitectuur en stedenbouw. SKETS staat voor architectuur die reageert op sociale en economische ontwikkelingen, multiculturele invloeden, stedelijke structuur en vernieuwende technologie. Een interdisciplinaire aanpak en een ruime blik op architectuur geven het bureau de mogelijkheid innovatief te zijn en te streven naar een adequaat antwoord op zulke ontwikkelingen.

SKETS hanteert een duurzame werkmethodiek, waarin kennis wordt gedeeld en in teamverband wordt ontworpen. Dat leidt tot een benadering van duurzaamheid die verder gaat dan producten en materialen.

…De visie van SKETS richt zich op de duurzaamheid van ons dagelijks gedrag, van organisaties en van de manier waarop we onze maatschappij organiseren. Op welke manier architectuur daar aan kan bijdragen is een van de belangrijkste vragen die het bureau bezighoudt.

Communicatie en betrokkenheid met opdrachtgevers en andere partijen is van groot belang voor het ontwerpproces. SKETS begeleidt het totale proces. Op die manier heeft het sinds haar oprichting vele projecten opgeleverd, met terugkerende thema’s als hergebruik, revitalisatie van monumenten, onderwijsvisies en het Nieuwe Werken. Deze thema’s ziet SKETS niet alleen als een ruimtelijke en architectonisch opgave, maar als belangrijke maatschappelijke veranderingen.

Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken is nooit af. De werkomgeving, de ICT-faciliteiten en de managementstijl veranderen voortdurend. SKETS levert met haar ervaring, kennis en haar onderzoekende houding een bijdrage aan deze snel veranderende manier van werken.

Onderwijs

Onderwijs

Onderwijsgebouwen zijn veel meer dan lokalen alleen, het zijn geavanceerde werkplaatsen. Onderwijs is kennis vergaren en kennis delen. Leren doe je samen, leren doe je permanent. SKETS maakt schoolgebouwen waarin samenkomen en delen centraal staat.

BIM / 3D

BIM / 3D

BIM (3D bouw-informatie-model) faciliteerd een integrale samenwerking met diverse partijen in de bouw. SKETS beschikt over deze expertise om samen met opdrachtgever, adviseurs, bouwers, installateurs en beheerders in één model samen te werken. Dit versnelt het ontwerpproces en verminderd risico's in de bouw.

Herbestemming

Herbestemming

Herbestemmen betekend het mogelijk maken van een nieuwe functie voor gebieden en gebouwen; nadenken over haar ruimtelijke en bestuurlijke consequenties. Herbestemmen door het duurzaam inzetten van ruimte en materiaal. Herbestemmen gaat bij SKETS over het maken van keuzes met respect.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaam is respect voor mensen, voor gebouwen, voor materialen. Het beste uit mensen halen, het beste uit gebouwen halen, het beste uit materialen halen. Grondstoffen zo effectief mogelijk gebruiken en hergebruiken. SKETS is nuchter in haar benaderingswijze van duurzaamheid.

TEAM

Werk

Contact

Amsterdam

  • van Diemenstraat 44 1013NH Amsterdam
  • +31 (0) 20 421 63 00
  • studio@skets.nl

Groningen